Ventilatie boren

Bekijk onze video
92 seconden

Last van vocht?
ventileer uw huis

Maak direct een afspraak voor een gratis adviesgesprek over zonnepanelen bij u thuis en krijg handige tips om van start te gaan.

Al 6300+ tevreden huishoudens gingen u voor

Meer dan
9 jaar actief
10 jaar garantie
op isolatie
Lokaal bekend:


Groningen, Friesland, Drenthe
Binnen 1 dag geïsoleerd
door VCA-gecertificeerde vakspecialisten

Isoleren is ventileren

Waarom ventilatiegaten boren?

Ventilatiegaten boren in de kruipruimte is belangrijk om verschillende redenen. Door voldoende ventilatie in de kruipruimte te hebben, kan de vochtigheid worden verminderd, wat de levensduur van de woning kan verlengen en schimmelvorming en houtrot kan voorkomen. Bovendien kan het zorgen voor een betere luchtkwaliteit en geuren verminderen. Ventilatiegaten kunnen ook helpen bij het verminderen van ongedierte, zoals muizen en ratten, die zich graag nestelen in vochtige en donkere ruimtes. Een drogere kruipruimte kan ook leiden tot energiebesparingen, omdat er minder warmteverlies is en dus minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Ten slotte kan een goed geventileerde kruipruimte bijdragen aan een veiliger leefklimaat in de woning, doordat er minder kans is op ophoping van giftige gassen zoals radon en koolmonoxide.

Vermindere vochtigheid

Door ventilatiegaten te boren kan er luchtstroming ontstaan in de kruipruimte, waardoor de vochtigheid wordt verminderd. Dit kan helpen om schimmelvorming en houtrot te voorkomen, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen en kosten voor reparatie.

Betere luchtkwaliteit

De lucht in de kruipruimte kan erg slecht worden als er geen ventilatie is. Door ventilatiegaten te boren kan er frisse lucht in de kruipruimte stromen, wat kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en geuren te verminderen.

Vermindering van ongedierte

Ongedierte zoals muizen en ratten kunnen zich graag nestelen in vochtige en donkere ruimtes zoals de kruipruimte. Door ventilatiegaten te boren kan de luchtstroom ongunstig worden voor ongedierte en zo hun aantal verminderen.

Vochtregulatie

De werking van ventilatiegaten

Het creëren van luchtstromen is een belangrijk aspect van de werking van ventilatiegaten. De luchtstroom in de kruipruimte wordt op natuurlijke wijze gegenereerd door een verschil in luchtdruk tussen de buitenlucht en de kruipruimte. Door ventilatiegaten te plaatsen wordt er een opening gecreëerd waardoor frisse lucht de kruipruimte kan binnenkomen en vochtige lucht de kruipruimte kan verlaten. Het is belangrijk om de positie en grootte van de ventilatiegaten zorgvuldig te bepalen om een goede luchtstroom te garanderen en problemen zoals tocht en energieverlies te voorkomen.

Daarnaast zijn er verschillende factoren die van invloed zijn op de luchtstroom in de kruipruimte, zoals de temperatuur en vochtigheidsgraad van de lucht en de aanwezigheid van obstakels in de kruipruimte. Een goede luchtstroom kan bijdragen aan het verminderen van vochtproblemen en houtrot en kan de levensduur van de woning verlengen. Bovendien kan een goede luchtstroom de luchtkwaliteit verbeteren en de kans op ongedierte verminderen. Het is daarom belangrijk om regelmatig de luchtstroom in de kruipruimte te controleren en indien nodig de positie of grootte van de ventilatiegaten aan te passen.

Ventilatiegaten

Waarom ventileren?

De voordelen

Ventilatiegaten zorgen voor een goede luchtstroom die vochtproblemen zoals schimmelvorming en houtrot vermindert. Bovendien helpen ze energie te besparen door de kruipruimte droger te houden en zo warmteverlies te beperken. Een goed geventileerde kruipruimte draagt bij aan een veiliger leefklimaat door de kans op giftige gassen en ongedierte zoals muizen en ratten te verminderen. Het is daarom belangrijk om de luchtstroom en positie van de ventilatiegaten regelmatig te controleren en aan te passen om problemen zoals tocht en energieverlies te voorkomen.

De toepassingen

Ventilatiegaten worden in de kruipruimte aangebracht door gaten in de buitenmuren of fundering te boren. Het aantal en de grootte van de gaten hangt af van de grootte van de kruipruimte en de gewenste luchtstroom. De positie van de gaten is belangrijk om tocht te voorkomen en een goede luchtcirculatie te waarborgen. Vakkundige plaatsing en regelmatige controle zijn belangrijk voor een goede werking van de ventilatiegaten.

Waarom Serveis

De betrouwbaarste installateur van Noord Nederland.

Een comfortabele en duurzame woning, daar geloven wij in. Dit begint met isoleren.

Bekijk onze video
92 seconden

Waarom Serveis

Het team van Serveis staat voor u klaar!

Betaal pas na de
uitvoering

U betaalt bij Serveis pas nadat de isolatie is opgeleverd en u 100% tevreden bent met het resultaat.

Binnen één dag
geïsoleerd

Jij ontvangt van ons altijd dé beste prijs. Ergens anders goedkoper? Laat het ons weten!

10 jaar
montagegarantie

Bij elke montage ontvangt u van ons 10 jaar garantie op uw isolatie en bevestiging.