Uw muren isoleren

De muren van uw huis vormen een van de grootste oppervlakken van uw huis – en kunnen daardoor een grote bron van warmtelekkage zijn. Een goede isolatie van uw buitenmuren kan u veel energie besparen. Muurisolatie van Serveis kost bovendien weinig ruimte, houdt vocht en schimmel tegen en is geluidswerend.

Duurzame isolatie

Het grootste warmte verlies is het ‘lekken’ van warmte door muren, vloer en dak. Via de buitenmuren kunt uw wel tot 20% van de warmte verliezen. Daarnaast zijn ongeisoleerde spouwmuren een bron van vocht, schimmel en ongedierte.
Muursolatie maakt je huis dus niet alleen warmen en goedkoper, ook schoner en gezonder. Volgens Milieu Centraal is het rendement van muurisolatie vergelijkbaar met een spaarrekening met 12% rente.

Milieu

Muurisolatie is niet alleen goed voor uw comfort en energie-rekening: ook het milieu gaat er veel op vooruit. Minder stoken betekent minder luchtvervuiling en co2 uitstoot, die ontstaat bij het verbranden van gas.

Tonzon

 

Aantal luchtlagen+thermossheets  
isolatiewaarde
 terugverdientijd
2 luchtlagen + 2 Thermossheets
Rd=1,35
3 luchtlagen + 2 Thermossheets
Rd=2,05
Ca 1,6 jaar
4 luchtlagen + 3 Thermossheets
Rd=2,75
5 luchtlagen + 4 Thermossheets
Rd=3,50
6 luchtlagen + 5 Thermossheets
Rd=4,25
Ca 3,4 jaar

De R is de warmteweerstand van een materiaallaag – dus: hoeveel warmte houd de isolatielaag tegen voordat warmte het huis uit vervliegt.

Geluiddempend

Niet alleen isoleert Tonzon goed als warmte isolatie; ook geluid wordt doeltreffend tegen gehouden – een met Tonzon geisoleerde ruimte houdt normaliter straatgeluid goed buiten.

Serveis

Serveis is een jong bedrijf in de provincie Groningen met een passie voor het optimaliseren van de duurzaamheid van huizen. We adviseren particulieren dan ook graag over de beste manier praktisch met hun energieverbruik om te gaan. Ons doel is niet alleen mensen helpen geld te bespraren, maar hen ook te helpen door duurzaamheid aan deze wereld bij te dragen. Als isolatiebedrijf zijn we bedreven in het snel en vakkundig isoleren van uw vloer, dak en muren, met zo min mogelijk overlast.