Uw dak isoleren

De temperatuur van een huis is enorm belangrijk voor het gevoel van comfort. Niemand voelt zich thuis in een te koud of te warm huis en met koude voeten zit je nergens lekker. Geen wonder dat we veel geld en energie besteden aan het binnenklimaat van ons huis. Een aanzienlijk deel van de GWL-rekening bestaat uit stookkosten – een huishouden geeft gemiddeld meer dan 90€ per maand hieraan uit.

Maar wist u dat veel van de warmte verloren gaat? Via de vloer, uw muren en uw dak verliest u een aanzienlijk deel van de warmte in uw huis. Dat betekend meer de verwarming aan, en een hogere rekening. Serveis helpt u graag de warmte te behouden – voor een comfortabeler huis en lagere kosten.

Het grootste warmte verlies is het ‘lekken’ van warmte door muren, vloer en dak. Wist u bijvoorbeeld dat via het dak zo’n 30% van de warmte kan verdwijnen? Zonde, zeker als u een slaapkamer onder het dak hebt! Dakisolatie is de beste oplossing om dit warmteverlies tegen te gaan. Door dit ‘lek’ te dichten blijft de warmte in uw huis gevangen, u hoeft dus minder te stoken om uw huis op temperatuur te houden. Dat leeft niet alleen lekkerder, dat scheelt ook veel geld. Volgens Milieu Centraal is het rendement van dakisolatie vergelijkbaar met een spaarrekening met 9% rente. Een huis met een goede dakisolatie kan zo maar 1000m2 gas per jaar besparen!

Soorten dakisolatie

daken
Het type dak van uw huis heeft veel invloed op de warmte-huishouding – de mate van isolatie is bijvoorbeeld afhankelijk van de stijlheid van uw dak. Ook het gebruik van de ruimte onder het dak is van belang bij het kiezen van de juiste isolatie: is het een woonruimte of opslag? Serveis denkt graag met u mee. Ook voor platte daken heeft Serveis een goede isolatie-oplossing in huis.

Milieu

Dakisolatie is niet alleen goed voor uw comfort en energie-rekening: ook het milieu gaat er veel op vooruit. Minder stoken betekend minder luchtvervuiling en co2 uitstoot, die onstaat bij het verbranden van gas.

Tonzon

daktonzonDakisolatie door Serveis gebeurt uitsluitend met Tonzon isolatie materiaal. Dit is een baanbrekende dakisolatie methode die zeer gemakkelijk te plaatsen is, erg goed isoleert en geen schadelijke stoffen bevat, zoals andere isolatiemethodes. Tonzon dakisolatie werkt als een thermosfles: door een stilstaande laag lucht te creeren wordt de warmte-overdracht geremd. Je huis blijft zo niet alleen warmer in de winter, maar ook koeler in de zomer.

Plat dakHellingshoek 30 0Hellingshoek 60 o
Optimale dikte in de winter13 mm15,5 mm18,5 mm
Rd-waarde bij 3 lagen1,321,551,80
Rd-waarde bij 4 lagen1,792,102,40
Rd-waarde bij 5 lagen2,242,623,0
RD-waarde bij 6 lagen2,683,153,6

In de zomer neemt de isolatiewaarde toe als u kiest voor een dikkere luchtlaag. Dat laat onderstaande tabel zien.

3 lagen4 lagen5 lagen
Dak 30 0WinterZomerWinterZomerWinterZomer
15,5 mm1,551,552,102,102,602,55
20 mm1,552,052,102,752,603,40
30 mm1,553,052,104,152,605,05

De R is de warmteweerstand van een materiaallaag – dus: hoeveel warmte houdt de isolatielaag tegen voordat warmte het huis uit vervliegt.

Geluiddempend

Niet alleen isoleert Tonzon goed als warmte isolatie; ook geluid wordt doeltreffend tegen gehouden – een met Tonzon geisoleerde ruimte houdt normaliter straatgeluid goed buiten. Ideaal voor de slaapkamer!

Serveis

Serveis is een jong bedrijf in de provincie Groningen met een passie voor het optimaliseren van de duurzaamheid van huizen. We adviseren particulieren dan ook graag over de beste manier praktisch met hun energieverbruik om te gaan. Ons doel is niet alleen mensen helpen geld te bespraren, maar hen ook te helpen door duurzaamheid aan deze wereld bij te dragen. Als isolatiebedrijf zijn we bedreven in het snel en vakkundig isoleren van uw vloer, dak en muren, met zo min mogelijk overlast.